Bitono, Jah, Bitanu, Imbizo, Popa en Baloo. Sinds maart zijn het de opvallende bewoners van het gorilla adventure, de nieuwste topattractie in Ouwehands Dierenpark. Klimmend en klauterend verkennen de zes mannetjesgorilla’s hun unieke leefomgeving, zowel binnen als buiten. En jij kan zomaar oog in oog met ze komen te staan…

Gorilla Adventure staat voor een unieke beleving voor jong en oud. Kinderen komen spelenderwijs alles te weten over de gorilla en zijn leefgebied. Als bezoeker ervaar je ook de bedreigingen van deze bijzondere diersoort.

Als dat maar goed gaat...

Zes mannelijke gorilla’s stop je niet zomaar bij elkaar… Dat vraagt om een goede voorbereiding. In 2010 start Ouwehands dierenpark met de voorbereiding van de bouw. Er vindt degelijk vooronderzoek en nauw overleg met collega dierentuinen plaats. Om ervoor te zorgen dat de dieren in goede conditie blijven, zijn er uitstekende klimmogelijkheden tot wel 12 meter hoog.

Daar is over nagedacht

Over Ouwehand

Jaarlijks bezoeken ruim 940.000 mensen Ouwehands Dierenpark Rhenen. Het merendeel hiervan zijn gezinnen met kinderen tussen de 3 en 9 jaar. Het park bestaat sinds 1932 en behoort tot de bekendste attracties van Nederland. De unieke samenstelling van dieren in combinatie met de vele speelmogelijkheden zorgt ervoor dat gasten een unieke beleving ervaren.